Cumartesi, Kasım 25, 2006

stadyumda yerini tarif etmeye çalışan türk

-abi ayağa kalktım şimdi!
-atkı sallıyorum kanka!
-bu tarafa baksana lan!

Pazartesi, Kasım 20, 2006

abi kısayola gitçem ben

taksiciler yukardaki cümleyi söylediğinizde verdikleri tepkiye göre -inanmazsınız- üçe ayrılır.

1.olumsuz: şimdi bu arkadaşlar en sinir, efendime söyliyim en kıl tiplerdir. siz bütün efendiliğinizi takınmış, binmeden söylemişsinizdir eğile büküle. aslında hiç de böyle bi zorunluluğunuz yoktur. gerçi cevabını bile bile (en azından tahmin ederek) soru sormak da başka bi eşşekliktir ya. neyse. bu taksi şoferi kişisi de bütün -afedersin- hayvanlığıyla sizi reddeder. bu kimi zaman büyük baş hayvan estetiğinde (kapı açıkken gaza basmak ve kapının kendiliğinden kapanmasının ardından arkasına dönüp size küfür etmesi), kimi zaman küçük baş hayvan ürkekliğinde (bi takım mantıksal açıklamalar çerçevesinde neden-sonuç ilişkileri kurarak ve lafı en son "çolukçocuk" konu başlığına getirmek suretiyle aslında yolun %70ini bitirilebilecek zaman diliminde sizi nazikçe sittiretmesi) yapmalarına rağmen sonuç ve dolayısıyla kendisinin hakettiği küfür miktarı değişmez. bunların radyoları genelde bütün gün iğrenç, seviyesiz, altyapısız, kolpa türk popu çalan yavşak mı yavşak diceylerin şarkıya çalışma dedikleri programların olduğu kanala ayarlıdır. sesini de sonuna kadar açarlar.

2.olumlu: bu tipimiz ise siz malum cümleyi sarfettikten sonra adeta bir baba bir amca bir enişte sıcaklığında, bir neyzen tevfik bir yunus emre bir mevlana bilgeliğinde sizi içeri öyle bi buyur ederler ki utanırsınız. bütün istanbul'u dolaşıp öyle eve gitmek, bankadan kredi alıp o amcaya vermek istersiniz. amca elinden gelse sizi evine/sofrasına davet edecektir. bu tip taksiler kışın daha sıcak, yazın daha serin olurlar. zira birinci tip taksilerde uzun yola gitseniz bile bu konforu yakalamanız mimkin değildir. bu taksilerde genelde türk sanat musikisi ya da karadeniz yöresinden çalar. sesi o kadar iyi ayarlanmıştır ki hem muhabbete izin verir, hem müziği dinlemeye. muhabbet genelde birinci taksi tipinin varlığındaki yanlışlıktan açılır genelde ama orda fazla durulmaz. kısacık yola sığar mı o güzelim muhabbet peki? zar zor inersiniz o taksiden. nerdeyse yanında oturmayı teklif edeceksinizdir amcaya gün boyunca.

3.olumlusuzlu: bu arkadaşlar iki arada bi derede kalmışlardır. bi yandan vicdanları el vermez siz o kadar açıklama yapmışken, insanca yaklaşmışken ama diğer yandan da ("bir yandan.... diğer yandan da...." kalıbı da en az "not only....but also...." kadar tiksindiriciymiş!) içi erir yol üstünde kimbilir doğu anadolu yöresinin hangi iline gidecek müşterileri gördükçe. bunlar çok az konuşurlar. konuşsalar bile yarım ağızla konuşurlar. adeta zorla konuşurlar. şerefsizler. en pisi bunlardır. birinci tip yine bi anlık pis eletriği verirler ama sonra kaybolurlar. bunlarsa bi yolculuk boyunca ver babam ver, ver babam ver. eve girince o sırada kim varsa bi celallenirsin o pis elektriğin gazıyla. getirdiği için laf da edemezsin. ama getirmese daha iyidir. göt. bunların arabasında müzik çalmaz bile. pis elektrik havasını sonuna kadar hissetmemiz için silent treatment yöntemini seçmişlerdir. puşt.

Cuma, Kasım 17, 2006

Cumartesi, Kasım 11, 2006

Anti Noise Society



1920'ler dingilteresi ve insanlarin yapacak daha onemli isleri yokken.

tespit idman yurdu





cem dinlenmis'ten mukemmel iki tespit. cok basarili bi herif.

Perşembe, Kasım 09, 2006

bugün ne öğrendik

1. kibarca--"belgesel yerine neden kitap yapmadın?" sorusuna cevabı olan her yönetmen bir anlamda başarılıdır.
straightforwardca--arkadaşım kötü belgesel de işkence gibi bişey ya!

2. insanlar ikiye ayrılır: bıyıklılar ve bıyıksızlar.

3. beynimdeki tespit mekanizmasının şalteri kırılmış ve -tesadüfe bak!- açıkken olmuş bu olay. otobüste gözümü kapatmak zorunda kaldım lan!

4. biri yıldız ibrahimova'ya YALNIZ mastürbasyon yapmasını öğretsin!

5. bıyık insanın kendine yakışanı giymesidir.

6. türk insanının beynindeki sıra adabıyla ilgili bölüm yaşlandıkça diğer bölümlerden daha hızlı bir şekilde köreriyo.

7. yukarı tükürsen kaş, aşağı tükürsen bıyık.

8. aylavteseka.

9. umut sarıkaya beni takip ediyo olabilir.

9. bıyık.evet.

Pazartesi, Kasım 06, 2006

taxonomi

insanları ikiye ayırırım. sıraya kaynak yapanlar ve yapmayanlar.

Perşembe, Kasım 02, 2006

karadelik

ozel gunler. sozde cizgisel olan yasamimizda birer karadelik oldugunu dusunmekteyim "ozel gunler"in. malum gunlerde kisisel kirginliklar bir anda unutulur. insanlar barisir. ulkeler cumhuriyetin n'inci yillarini kutlarlar. yanlis anlasilmasin. benim de hosuma gider insanlarin barismasi, cumhuriyetlerin kutlanmasi, vesaire fakat sorun su ki bu kisilerin/uluslarin durumu "o gun"e kadar(ogun?) icler acisi bi haldeyken bir anda nasil barisilacak/kutlanacak hale gelmektedir? hangi sihirli degnek isler karistirmaktadir? neden 1 yildir temas kurulmayan insanlar aramaktadir? tam olarak 83. yildaki hangi mukemmel tabloyu kutlamaktayiz ve kutlamalarin en onemli unsurlari neden SAVAS ucaklaridir?

bir-e-bir ve orten bir yasam istiyorum.