Perşembe, Ocak 18, 2007

köpür

Herhangi bir engelle ayrılmış iki yakayı birbirine bağlayan veya trafik akımının, başka bir trafik akımını kesmeden üstten geçmesini sağlayan ahşap, kâgir, beton veya demir yapı.

köprü sadece geçiş yeri midir? iki yakayı birleştiriyim derken kendine bakmayı unutmuş bi yer olabilir mi köprü? yolgeçenhanı bi çeşit köprü müdür? kültürler arası köprü görevi gören kişiler ve şeyleri eşşek köprüden geçinceye kadar dövmek gerekir mi? köprünün üstünde trafik sıkışmaz mı hiç? ben isterim ki köprülerin üzerlerinde özel durma yerleri yapılsın. orda sadece durulsun. hareketsizliğin tembellik olmadığı yerler olsun oralar. 'iki arada bi derede'lik ayıplanmasın köprülerin üzerinde. bi şöyle bi böyle olunabilsin. "olm senin için şöyle böyle diyolar" bi iltifat olsun. tutarsızlık taçlandırılsın, irrasyonalite üzerine methiyeler düzülsün. döneklik ünvanı olsun. dönek elton john. köprünün üzeri o kadar dolsun ki, bi süre sonra köprü geçiş için kullanılamaz olsun. köprü sadece duruş için olsun.

Herhangi bir engelle ayrılmış iki yakayı birbirine bağlarken trafik akımının direncini kıran, başka bir trafik akımının mümkün olduğunun kimseyi üzmeden anlaşılmasını sağlayan ahşap, kâgir, beton veya demir yapı.

Hiç yorum yok: