Cumartesi, Mayıs 12, 2007

tesbih

.kalemliği olan insandan biraz çekinirim.
.iki cep telefonu olan insanla fazla samimi olmam.
(.bi cep telefonu iki hattı olan insana inceden acırım.)
.yolda kolkola yürüyen hemcinsten uzak dururum. homofobi değil. çok başka bişey.
.yolda kulaklıkla yürüyen insana içim kaynar.

4 yorum:

nihan dedi ki...

teşbih-tesbit/tespit
.kalemliği olan insan düzenlidir, ayrıca kalemlerini seviyordur. ya mühendis-mimardır ya da olmak istemiştir, misal, benim her yerleştiğim yerde kalemliğim vardır (yatak odası, oturma odası, ofis vb.)
.iki cep telefonu olan insanın çantası büyüktür, veya çok cebi vardır.
(bi telefonu iki hattı olan sabırlıdır, ama eninde sonunda eeööh der, ya tek kart yaptırır ya da birini atar.)
.yolda kolkola yürüyen hemcinsleri geçtim, hindistan'da erkeklerin elele yürümesi, trende otobüste birbirinin kucağına oturması son derece normaldir. bir hollandalıya bile "oha" dedirtebilir. ama homoseksuel ilişki kanunen yasaktır, cezası hapistir.
.yolda kulaklıkla yürüyen insan kontrol manyağı değildir, ne rahattır, sokakta o kadar uyaran varken bir duyusundan toptan vazgeçmekle bir problemi yoktur.

Adsız dedi ki...

orta kulağa kadar girecek gibi olan earbuds ı taktın mı dışarıyla hiçbir alakan kalmıyor.başka bir dünyadasın.şöyle uzun,trafiksiz bir yolda bunlarla müzik dinleyerek yürümek gibisi yok.kulağında müzik milleti seyrede seyrede yürü.mis.

voodoo girl dedi ki...

ben de kolkola yürüyen hemcinslerime kılım. meslek liseli tribi. homofobik hiç değilim, ancak iki kız cinsinden insanın sokakta elele yürüyor olmasının mantığını bir allahın kulu bana açıklasın isterim.

Maybe. dedi ki...

Alpay Erdemimsi.
O değil de, ben hiç sevmem yolda kulaklık takıp yürüyen insanı. Zira, şöyle bir olay geldi başıma -ki blogumda da yazdım :
"Sürekli yolda kaybolan, asla aradığı yeri tek başına bulamayan ve birilerine yol sorma ihtiyacı duyan bir insan olarak, yolda gördüğüm herkesin kulağında kulaklık olmasına sinir oluyorum. Bir keresinde soracaksam bari şu yakışıklıya sorayım dedim, valla nasıl oluyor o hareket derseniz şimdi yapamam ama, çocuğa, kulaklığını kulağından çıkartsanaa bişey sormak istiyorum hareketi yaptım. Çocuk bunun karşılığı olarak, kulaklarını yemek istiyorum gibi bişey anlamış olacak ki, arkasına bakmadan koşmaya başladı."